Wat is swivelskiën?

Swivelskiën is een discipline binnen het showskiën waarbij lenigheid, elegantie en balans van groot belang zijn. Deze elementen worden uitgeoefend op een brede houten ski met een losse binding die 360° draait. De brede houten ski glijdt met een lage snelheid over het water.

Leer swivelen in Gierle

Onze Swivelgirls van Gierle boekten de voorbije jaren een enorme groei. Zo zijn we enkele jaren geleden gestart met enkele dames en tellen we nu al reeds 14 swivelers. Om onze skiërs ieder jaar opnieuw uit te dagen bieden we enkele individuele lessen aan waarbij ze getraind worden door de beste trainers van België. Ook organiseren we iedere zomer een kamp waarbij we zorgen voor een trainster die tot de wereldtop behoort. Verder is Gierle de eerste Belgische club die de Amerikaanse Swivel wedstrijd ‘Flaunt it’ gehost heeft en hopen we nog verder te groeien. We hopen ook zo veel mogelijk mensen te laten genieten van deze prachtige discipline.

De voorbije drie jaar werd in Gierle een halte van de Flaunt it swivel ski tour gehouden. Tijdens deze wedstrijd werd iedereen uitgenodigd om zich van hun mooiste kant te laten zien op het water. 

De voorbije edities waren steeds een combinatie van zowel elegantie op het water als ernaast. Wij hopen jullie zeker te verwelkomen op de editie van 2022. Deze zal plaatsvinden op 16 juli 2022. Bekijk alvast de aftermovie van 2021 om je klaar te stomen voor deze zomer. 

Aftermovie Flaunt it 2021

Bekijk ons op Instagram

Je hoeft geen Instagram account te hebben om onze berichten te bekijken 🙂

Caro
Gilis

TRAINER

Caro heeft ervoor gezorgd dat er in de waterskiclub een swivel werkgroep werd opgericht. Zelf reisde ze de wereld rond en kreeg ze les van de beste swivelsters in de wereld. Verder is ze gepassioneerd en is ze klaar om nieuwe mensen swivel aan te leren.

Vicky
Willems

TRAINER

Vicky ondersteunt samen met Caro ons swivelteam en zorgt ervoor dat onze meiden niets te kort komen. Door haar staan onze meisjes steeds met een brede glimlach op het water.

Annick Devriendt

TRAINER

Annick is al van jongs af aan op het water terug te vinden. Momenteel skiet ze voor het Belgian Waterski Showteam en met haar ervaring staat ze deze zomer klaar om onze dames ook op een hoger niveau te brengen.

Shauna Pasanen

Trainer

Shauna is de oprichtster van de bekende ski school Knotty Girl in Florida en komt sinds enkele jaren les geven in Gierle om onze meisjes op een hoger niveau te brengen.

Meer info

De tricks worden meestal door meisjes uitgeoefend, zowel in groep als individueel. Voorbeelden van tricks zijn: toe turn, flip, hand to hand, overhead, press,…

Focus en -esthetisch

Bij swivel ligt de focus niet enkel op het uitvoeren van een trick, maar is het ook erg belangrijk hoe mooi je de trick uitvoert. Vele meisjes zeggen dat je een oefening pas kan als ze er mooi uitziet.

Materiaal

  • Brede houten ski
  • binding die 360° kan roteren
  • Swivel hendel met toe strap
  • Release

Contact

Voor meer informatie kan je terecht bij info@vvwgierle.be of kan je bellen naar het nummer +32 475 77 76 10. Onze prachtige dames staan klaar om jullie mee te nemen in de wonderlijke swivel wereld!