Blootvoet

Wat is blootvoet skiën?

Je glijdt over het oppervlak van het water op je blote voeten. Je eerste gedachte zou kunnen overwegen hoe riskant dit lijkt, of je denkt misschien dat het onmogelijk is, maar dat is onnodig. Just do it! Barefoot skiën biedt een speciaal soort sensatie die andere watersporten simpelweg niet kunnen geven.

Wil je deze sensatie ook eens beleven? Dan kan je altijd bij onze trainingen terecht! Zowel de volledige beginner als de gevorderde skiër kan aan deze trainingen deelnemen.

World Barefoot Center

Het World Barefoot Center is de thuisbasis van het blootvoeten in Winter Haven, Florida in de Verenigde Staten. Caro, Celine, Ludo, Jarre en Ryan hebben hier al getraind. Ben je een jongen, een meisje? Ben je jong of oud? Blootvoet waterskiën kan aan iedereen geleerd worden. In onderstaande video zijn Jarre, Ryan en Celine in actie te zien bij WBC.

We leren het iedereen!

Video afspelen

Barefoot 4All 2019

Als je wilt leren blootvoeten kan je terecht op volgende plaatsen en datums. Contactgegevens op het affiche.

Blootvoet in het showteam

Ook in het showteam komt de blootvoet discipline voor. Jarre, Ryan en Jason deden tijdens de jaarlijkse clubshow in 2018 een step off. Alle 3 namen ze deel aan het wereldkampioenschap in Huntsville, Canada in 2018 en namen ze deel aan de Youro-Kup met het United Belgian Water Ski Showteam in Roquebrune Sur Argens, Frankrijk in 2017. Ze zijn ook alle 3 geselecteerd om opnieuw deel te nemen aan de Youro-Kup in 2019.

Celine Vrancx

Celine Vrancx uit Antwerpen werd in 2017 uitgeroepen als beste vrouwelijk blootvoeter waterskiër.

Ook de prijzenkast van Céline werd in 2017 goed gespijsd. Op het EK in Italië wist Céline 2x eremetaal te behalen bij de junioren. Zilver in het figuren, en brons bij slalom.

Op het nationaal kampioenschap was al het goud, zowel bij de junioren als de open klasse, weggelegd voor Céline. Mede door haar deelname aan andere internationale wedstrijden, staat Céline waar ze nu staat. Door harde training, vallen & opstaan, is het de bedoeling om telkens beter te doen. Een gedreven houding, anderen motiveren & inspireren, zo wordt Céline omschreven.

Een sport, maar nét iets anders

 Bekijk hier een reportage over Ian van Reeth, Europees Kampioen in de discipline jump.

Video afspelen

Ludo Vrancx

Ludo Vrancx uit Antwerpen is een ervaren blootvoeter. 

In Gierle geeft hij training aan alle blootvoeters en is hij piloot.

Wij willen hem alvast bedanken voor al zijn inzet!