Blootvoet

Wat is blootvoet waterskiën?

Je glijdt over het oppervlak van het water op je blote voeten. Je eerste gedachte zou kunnen overwegen hoe riskant dit lijkt, of je denkt misschien dat het onmogelijk is, maar dat is onnodig. Just do it! Barefoot skiën biedt een speciaal soort sensatie die andere watersporten simpelweg niet kunnen geven.

Leer blootvoet waterskiën in Gierle

Wil je deze sensatie ook eens beleven? Dan kan je altijd bij onze trainingen terecht! Zowel de volledige beginner als de gevorderde skiër kan aan deze trainingen deelnemen. Je kan in de Zomer ook voor een initiatie terecht in Gierle. Het hangt af van persoon tot persoon hoelang het duurt om te leren blootvoet waterskiën. Sommige personen hebben dit vanaf de eerste keer onder de knie maar sommige personen doen hier ook meerdere sessies over. Voor meer informatie of om een afspraak te maken kan je contact opnemen op dit email adres: vicky@vvwgierle.be of kan je meer informatie vragen op het nummer +32 475 77 76 10.

World Barefoot Center

Het World Barefoot Center is de thuisbasis van het blootvoeten in Winter Haven, Florida in de Verenigde Staten. Het is de beste blootvoet school in de wereld en al een paar van onze skiërs van het showteam zijn hier al op kamp geweest. Ben je een jongen, een meisje? Ben je jong of oud? Blootvoet waterskiën kan aan iedereen geleerd worden. In onderstaande video zijn Jarre, Ryan en Celine in actie te zien bij WBC. Zij skiën ook in het showteam van Gierle. In Gierle worden zij getraind door Ludo Vrancx.

We leren het iedereen!

Video afspelen

Barefoot 4All 2019

Als je wilt leren blootvoeten kan je terecht op volgende plaatsen en datums. Contactgegevens op het affiche.

Blootvoet in het showteam van Gierle

Piramides bouwen, ballet, duo’s, schansspringen, fietsen of andere gekke dingen op het water. Niets is te gek of moeilijk genoeg voor onze skiërs van het showteam. Ook op blote voeten waterskiën hoort daarbij. Blootvoet komt vaak voor in de showski discipline. Meestal in het begin van de show als het water nog rustig en plat is zal het eerste nummer een blootvoet act zijn om het publiek al vanaf het begin kippenvel te bezorgen. Zij razen met een enorme snelheid voorbij en zorgen vanaf de eerste minuut voor de nodige aandacht. Blootvoet kan ook meerdere keren in een show voorkomen omdat dit enorm veel punten kan opleveren.

Celine Vrancx

Celine Vrancx uit Antwerpen werd in 2017 uitgeroepen als beste vrouwelijk blootvoeter waterskiër.

Ook de prijzenkast van Céline werd in 2017 goed gespijsd. Op het EK in Italië wist Céline 2x eremetaal te behalen bij de junioren. Zilver in het figuren, en brons bij slalom.

Op het nationaal kampioenschap was al het goud, zowel bij de junioren als de open klasse, weggelegd voor Céline. Mede door haar deelname aan andere internationale wedstrijden, staat Céline waar ze nu staat. Door harde training, vallen & opstaan, is het de bedoeling om telkens beter te doen. Een gedreven houding, anderen motiveren & inspireren, zo wordt Céline omschreven.

Celine traint ook mee met het showteam van Gierle en geeft meestal samen met haar vader Ludo training aan de andere blootvoeters in Gierle.

Een sport, maar nét iets anders

 Bekijk hier een reportage over Ian van Reeth, Europees Kampioen in de discipline jump.

Video afspelen

Ludo Vrancx

Ludo Vrancx uit Antwerpen is een ervaren blootvoeter. Hij is de trotse vader van Celine Vrancx. 

In Gierle geeft hij training aan alle blootvoeters en is hij piloot. In het verleden heeft Ludo enorm veel uren getraind bij het World Barefoot Center en momenteel is hij het hoofd van de jury van de International Waterski and Wakeboard Federation in de blootvoet discipline. Met enorm veel kennis en passie voor het blootvoeten heeft hij Celine geholpen aan al haar overwinningen en geeft hij training aan al onze blootvoeters in Gierle.  

Wij willen hem alvast bedanken voor al zijn inzet en steun in Gierle!