Wat is klassiek skiën?

Het klassiek skiën bestaat uit 3 disciplines: slalommen, figuren en schansspringen.

In VVW Gierle kan je slalommen (4 boeien of 6 boeien piste) en figuren. 

Slalom

Slalompiste

Een slalompiste bestaat uit 6 boeien, een in- en uitgangspoort en een botenkanaal. De boot vaart aan een constante snelheid door het botenkanaal terwijl de skiër door de ingangspoort skiet om vervolgens de 6 boeien te ronden, waarna hij door de uitgangspoort gaat.

Slalom benodigdheden

Om te beginnen slalommen hoef je niets specifiek te kopen. Al het benodigde materiaal kan je gebruiken van onze club bij een initiatie. Moest je verdergaan in het slalommen, kan je hieronder vinden wat je nodig hebt.

Ski

Een slalomski werkt hetzelfde als een sneeuw ski. De lat en de bot (de binding) koop je apart.  

Touw

Je kan ook zelf een slalom touw en hendel kopen moest je beginnen deelnemen aan wedstrijden. Ze vallen in vele verschillende kleuren en diktes. Aan jou de keuze.

Extra

Slalomhandschoenen zijn ook heel belangrijk als je meer- en meer begint te skiën. (Dit zal je wel vanaf het begin moeten kopen). Als laatste een reddingsvest om je boven water te houden als je valt en je eventueel te beschermen tegen de inpakt van de val.

Figuren

Figuur benodigdheden

Tricks bij het figuren zijn snel, je kan ze achter de boot uitvoeren of over de bootgolven. Basisfiguren: Side slide, 180, back, 180 golf, 360, 360 golf Deze figuren worden ook in de toe hold uitgevoerd (voet in de lijn) Ook kan je over je touw springen (Ski line) en flips draaien.

Ski

Net hetzelfde als bij slalom, koop je een figuurski. Dit is kleiner en breder dan een slalomski. De binding van de slalomski kan je ook gebruiken voor de figuurski.

Touw

Bij het figuren heb je een ander touw nodig dan bij het slalommen.

Extra

Handschoenen en een reddingsvest.

Laatste berichten