Historiek van een Vlaamse club voor waterski

Heel heel heel lang geleden diep in de bossen was er eens een waterplasje waar wat aan waterski werd gedaan.

De “Sooi” , Jos “Sabena” en ja zelfs de Snep was er bij. Dit alles begon aan en op de Lilse Bergen, maar al snel moesten deze pioniers van het waterskiën deze plaats verlaten, daarom kregen zij toen een ander wateroppervlak toegewezen namelijk de “Warande”.

Onze pioniers starten toen met een feitelijke vereniging waarbij er heel wat nieuwe en jonge leden werden aangeworven. Denk maar aan Raoul en Johan de mannen die door hun handicap niet waren weg te slaan bij het skigebeuren.

Maar Ook Jef en May, Jos Sterkens, Marus, Frans Van den Nouwelandt, Michel en Marcel deden hun intrede. Deze laatste bracht op zijn beurt dan weer wat mensen uit het Antwerpse mee. Zoals de Sam, den Toine en vele anderen. Maar ook uit de Kempen zelf kwamen er mensen bij zoals den “Dick”.

Al deze jonge mensen met hun gezinnen waren vol enthousiasme en gedreven, veel werd er geskied en ook de kantine draaide op volle toeren. Toen kwam het idee van een opendeurdag, vele mensen kwamen hierop af waaronder ene “Kirre” hij stond er wat verlegen bij, maar dat zou niet lang duren.

Ook hier zoals op vele andere plaatsen wierpen deze jonge mensen een andere blik op de feitelijke vereniging zij dachten op een meer stevigere club. En JA, zo werd de VZW geboren !!!

Het eerste bestuur van de VZW werkte keihard. s’Avonds en ja zelfs diep in de nacht werden plannen gesmeed om de club sterker en groter te maken. Al vlug kwam er een man aan het roer die voor de club heel wat zou betekenen, hij was een man van het onderwijs en droeg voor de club zorg alsof het zijn baby was. Een club waarbij er gedurende bijna 25 jaar mensen in het bestuur zaten.

De man die we zeker niet vergeten is de “Frans” hij en nog vele mensen zorgde er voor dat er een nieuwe kantine werd gebouwd, waar alle faciliteiten zijn en mooie gazon welke werd gerealiseerd door den Tony en den Robert. Een groot contrast met de oude containers en onze stroomgroep die steeds opgang moest getrokken worden.

Ook op gebied van het sportief gebeuren werd heel wat vooruitgang geboekt, denk maar even aan Michel met zijn paraschut of Ludo op blote voeten achter een helikopter en zeker het ganse showteam gebeuren. Het showteam dat nog steeds bloeit onder leiding van de kinderen van de mensen die toen de VZW opstarten.

En NU zoveel jaren later staat er nog steeds een toffe club met een mooie kantine aan een prachtig water midden in de bossen van de Kempen. Een plaats die moet gekoesterd worden en nooit mag verloren gaan voor het waterskiën.

Ons bestuur

Klik op de foto's om contact op te nemen.

Ken De Groof

Materiaalmeester

Michael Gilis

Penningmeester

Vincent Franck

Secretaris

Vertrouwenspersonen

Binnen VVW Gierle zijn er twee vertrouwenspersonen aangesteld. Deze personen hebben beide een opleiding gevolgd bij Waterski en Wakeboard Vlaanderen.

De Aanspreekpersoon Integriteit, kortweg API, is de persoon die je kan contacteren binnen Waterski en Wakeboard Vlaanderen als er sprake is van een integriteitsschending. Dat is elke vorm van lichamelijk, seksueel, moreel of psychisch gedrag waarvan jij vindt dat het over jouw grens gaat of over de grens van iemand anders.

Meer informatie vind je in onderstaande links:

Gezond & ethisch sporten

handelingsprotocol van de API